Ginga Place

Riki

Ginga Densetsu Riki (jap. 銀牙伝説RIKI(リキ)) on yhden mangan pokkarin pituinen julkaisu. Se kertoo Hopeanuolen isän, Rikin, nuoruusvuosista. Kirja on julkaistu alunperin vuonna 2003 japanissa, manga on nyt myyty loppuun. Tämä suomennettiin meillä 13.07.2012.

RIKI’s File
001. Syntymä
002. Ero
003. Kohtaaminen
004. Rohkeus
005. Herääminen
006. Kohtalo

Muuta
On kevät ja vuosi 1974. Kyläläisten karja on laitumella ja viettävät siellä aikaa tietämättä, että näitä vaani karhu. Tämä kyseinen karhu on Akakabuto, joka hyökkää laitumelle ja tappaa raa’asti yhden vasikan emon. Tämän jälkeen karhu tappaa myös vasikan ja raahaa nämä ruumiit mukanaan kun painuu laitumelta pois. Yksi kyläläinen näkee tämän kaiken ja pian sana levitetään Goheelle, sillä kylläiset ovat paniikissa. Gohee on 58-vuotias ja tunnettu karhunmetsästäjä, hänellä on kylän parhaimmat karhukoirat, parhain näistä on Shiro joka on Rikin isä. Shiro on vasta neljä vuotias, mutta hän on todella kokenut ja hyvin koulutettu, sillä Gohee on kouluttanut tämän itse.

Yamabuki synnyttää viisi pentua ja yksi näistä on kauhea rääpäle eikä pääse edes emon nisille, tämä pentu nimettiin Rikiksi. Kukaan ei ota Rikiä ja tämä varttuu äitinsä hoivissa. Yamabuki viedään omistajansa luokse ja Riki alkaa karkailla äitinsä luokse. Matkalla hän törmää haasteisiin, mutta päättää kasvaa isoksi ja vahvaksi karhukoiraksi, onhan hänen isänsä kylän tunnetuin karhukoira Shiro! Hän ei halunnut tuottaa pettymystä isälleen.

Julkaisupäivämäärä: 13.07.2012

Hahmotiedot

 

Greco
Greco on yksi Heijin alaisista. Hän hyökkää Rikin kimppuun ja saa otteen tämän vatsasta. Pentu kumminkin potkaisee tätä oikeaan silmään haavoittaen koiraa vakavasti ja hänen otteensa kirpoaa.
Mamushi Heiji 平次
Kanjit: tasainen/rauha, seuraava/järjestysHän johtaa pientä laumaa metsässä. Hänellä on kolme alaista. Riki ja he törmäävät sateisena yönä ja hän hyökkää Rikin kimppuun. Hän ei siedä lemmikkejä ja sanoo tappavansa kaikki jotka haisevat ihmiselle. Riki pääsee kumminkin heitä pakoon.Rikin ulvoessa ihmisiä apuun, hän törmää Rikiin uudestaan. Hän ja alaisensa haastavat Rikin uudestaan tappeluun. Rikin hyökätessä hän murtaa Heijiltä kylkiluun ja hän ei pysty enää hyökkäämään.
Monta モンタMonta hyökkää Rikin kimppuun sen jälkeen kun tämä on murtanut Heijiltä kylkiluun. Riki saa otteen Montan kaulasta ja kaksi muuta alkavat vetää pentua jaloista, jotta saisi tämän irti. He eivät kuitenkaan tajua, että Monta kärsii tästä enemmän ja Heiji huutaa heitä lopettamaan tai he tapattavat kaverinsa. Kaksikko hyökkää Rikin kimppuun ja täten Monta pääsee vapaaksi eikä tukehdu.
Riki リキ
Nimisuomennos: VoimaRiki oli pentueen pienin ja heiveröisin. Kasvettuaan hän jäi ainoana pentuna emonsa luokse. Riki oli itkupilli ja turvasi kaikessa emoonsa.Kun hänen emonsa vietiin takaisin omistajalleen, Riki vietiin takaisin kotiin ja hän itki äitinsä perään. Siitä päivästä lähtien hän rupesi syömään enemmän ja kasvattamaan kuntoaan, että näkisi äitinsä. Lokakuussa vuonna 1975 hän karkasi ensimmäistä kertaa yöllä matkatakseen Yamabukin luokse. Hän oli vasta viisikuinen. Hän törmää matkallaan Heijiin ja tämän alaisiin. He retuuttavat häntä kunnes Rikin karhukoiranveri herää ja hän hyökkää takaisin ja pakenee sitten hyppäämällä koskeen.Shiro pelastaa hänet vedestä, mutta Riki ei tajua tämän olevan hänen isänsä. Shiro tuo hänelle kalaa syötäväksi ja opastaa Rikiä pysymään kovana. Kun hänen isänsä lähtee ja kertoo nimensä, silloin Riki tajuaa tämän olevan hänen isänsä. Palattuaan kotiin Riki rupesi vaatimaan lisää ruokaa, jotta kasvaisi vahvemmaksi. Hänen isänsä sanat kaikuivat hänen päässään.Kuukauden päästä Riki on liikenteessä ja huomaa kolme vuotiaan Daisuken törmäävän kuorma-autoon. Poika lentää pusikkoon ja koira juoksee perään. Hän rupea ulvomaan, jotta saisi apua paikalle, mutta epäonneksi aikasempi koiralauma kuulee tämän ja tulee paikalle. Henkensä uhalla Riki suojelee Daisukea siihen asti kunnes Gohee tulee paikalle Shiron ja muiden kanssa.Riki haluaa Goheen mukaan kun he lähtevät Shiron kanssa metsästämään Akakabutoa. Takeda ei ota Rikiä mukaan, mutta tämä lähtee salaa mukaan. Karhu taistelee koiria ja Takedaa vastaan ja koirat putoavat yksitellen. Myös Riki hyökkää karhun kimppuun ja vie Takedan kiväärin tälle, kun tämä pudottaa sen hankeen karhun antaman iskun jälkeen. Hän näkee isänsä tippuvan karhun kanssa rotkoon, Shiro oli uhrannut henkensä.
Shiro シロ
Nimisuomennos: Valkoinen, linna
Rotu: AkitaShiro on neljä vuotta vanha ja Goheen paras karhukoira. Hän onnistuu väistämään Takedan potkaisun tämän todistaessa kolmelle kyläläiselle koiran taidot.Shiro pelastaa Rikin koskesta ja tuo tälle kalaa syötäväksi. Hän opastaa pentua pysymään kovana ja opettaa tätä että koirien maailmassa ei voi olla oikeutta ilman voimaa.Gohee lähtee metsälle Shiron ja koirien kanssa. Akakabuto ottaa Shiron suuhunsa ja he putoavat molemmat kallion kielekkeeltä alas.
Yamabuki ヤマブキ
Nimisuomennos: Kerria (japanilainen keltainen kukka)
Rotu: AkitaYuujirou Bizenin isosisko oli joutunut sairalaan ja Yamabuki annettiin tälle hoitoon siksi aikaa. Yamabuki synnyttää kuusi pentua joiden isä on Shiro. Hän jäi Bizeneille Rikin kanssa, kunnes hänen omistajansa kotiutui sairaalasta. Yamabuki vietiin takaisin ja Riki vieraili usein hänen luonaan.
Akakabuto 赤カブト
Nimisuomennos: Punainenkypärä
Rotu: SepelkarhuAkakabuto käy tappamassa läheiseltä maatilalta kaksi nautaa ja Takeda Gohee lähetetään metsästämään karhua. Gohei ampuu karhua suoraan tämän vasempaan silmään vaurioittaen karhun keskushermostoa. Näin ollen Akakabuto ei enää nuku talviunta ja tästä tulee vihainen. Lopussa Shiro hyökkää karhun kuonoon kiinni ja kaksikko peruuttaa alas rotkoon mikä johtaa Shiron kuolemaan.
Yuujiroun isosisko 勇二郎備前の姉さんHän on vanha ja jo leskeksi jäänyt. Hänellä ei ole lapsia ja sairaalasta kotiuduttuaan, hän haluaa koiransa Yamabukin takaisin. Yuujirou tuo vaimon ja poikansa kanssa Yamabukin takaisin hänen luokseen.
Eiko Bizen 備前Yuujiroun vaimo, hänellä on poika Tooru.
Yūjirō Bizen 勇二郎備前Perheen isä, Yuujiroun isosisko omistaa Yamabukin. Hän nimeää Rikin, nimi (suom. voima) on pelkkä herja, sillä pentu on niin pieni ja heiveröinen.
Tōru Bizen 通備前Perhe oli palauttamassa Yamabukin isosiskolle ja Tooru halusi pitää Rikin. Hän kantoi pennun autoon Rikin itkiessä emonsa perään.
Daisuke Fujiwara 大輔·藤原Daisuke on kolme vuotias ja kauhea rasavilli. Hän on kiivennyt ison mäen huipulle ja laskeakseen alas mäkiautollaan, mutta epäonnekseen hän laskee suoraan kuorma-autoa päin. Riki on juuri matkalla ohitse ja näkee tilanteen. Hän menee auttamaan poikaa.Daisuke herää ja alkaa hutkia koirie oksalla, mutta koirat eivät hetkahdakaan. Riki häätää villikoirat pois ja houkuttelee mukanaan kauemmas. Gohee saapuu Shiron kanssa paikalle myöhemmin ja auttavat Rikin pinteestä.

Gohē Takeda 五兵衛 竹田

Takeda on 58 vuotta vanha ja on kylän tunnettu karhunmetsästäjä. Hän on melko perso viinaksille. Hänellä on kolme karhukoiraa joista yksi on Shiro, Rikin isä.

Rikin ulvoessa apua, hän saapuu paikalle Shiron kanssa. Villikoirat lähtevät huomattuaan, että Riki on Shiron poika. Hän oli seurannut taistelua sivusta ja hän muutti mieltään pienestä Rikistä. Tästä oli kasvanut vahva ja nuori koira.

Loppusyksystä vuonna 1978, hän lähtee metsästämään Akakabutoa Shiron kanssa. Riki haluaisi mukaan, mutta Takeda ei ota koiraa mukaan. Riki lähtee kuitenkin salaa mukaan. Metsällä karhu raapaisee Goheeta hengenvaarallisesti vieden tältä toisen korvan. Shiro joutuu karhun hampaisiin ja he molemmat pudottautuvat kielekkeeltä alas.