Ginga Place

Sivuista

Ensimmäinen virallinen Ginga Place on perustettu vuonna 2005. Sivutilaa tarjosi Freewebs (nyk. webs) ja käytössä oli valmiita ilmaisia ulkoasuja. Pikku hiljaa kiinnostus koodausta kohtaan nousi, sillä nuo valmiit ulkoasupohjat olivat aivan hirveitä mielestämme. Nykyisin Tiia enimmäkseen päivittää layoutit ja minä (Miia) kirjoitan tekstit ja teen ylipäätänsäkin sisällön tänne. Ekat sivut olivat jotain ”lapsen tekeleitä” ja sivujen niminä oli; MiitzQ:n hopsusivut, Kurotoran hopeanuolisivut ym. tyylisiä kauheuksia.

Ginga Place sai oman domaininsa (eli .fi-päätteen) 19.9.2012.

Siitä kun aukaisimme ensimmäisen Ginga Placen, ei ole juuri mikään muuttunut. Haluamme edelleenkin tarjota kävijöille heidän kaipaamaansa tietoa ja kuvia. Sen takia onkin tärkeää, että kävijät kirjoittavat toiveita ym. vieraskirjaan, niin että saamme kehitettyä sivuja entistä paremmiksi. Silloin 2005 vuonna kun nämä perustettiin, ei pahemmin ollut Ginga-fanisivuja. Ja ne jotka oli olemassa, muistuttivat kaikki hyvin paljon toisiaan. Sen takia otimme tehtäväksi lisätä erilaisia ja enemmän kuvia kuin muilla, halusimme näiden poikkeavan muista ja jäävän ihmisten mieleen.

Näin Hopeanuolta ensimmäisen kerran noin 10-vuotiaana. Olin ystävälläni kylässä ja hänen 4-vuotias pikkusisko katseli juuri videolta Hopeanuolta, kasettia 3. Tykästyin ja kiinnostuin piirretystä, sillä olin jo silloin suuri koirien ystävä. Kävin kaverillani netissä (emme vielä omistaneet kuin soitettavan yhteyden) ja kirjoitin hakupalkkiin ”hopeanuoli”, halusin katsoa mitä löytyy. Sehän sitten heittikin Hopeanuoli.com -sivuille, joita ylläpiti Mooni vielä silloin. Rupesin käymään siellä melkein päivittäin katsomassa Hopeanuoli aiheisia kuvia ja ihastelin sitä tiedon määrää.

Toinen sivusto jonka muistan tähän hätään, on Kipsun mangasivut. Ne käsittivät vain mangan pohjalta kirjoitettuja tietoja/kuvia. Sivut olivat aivan mahtavat. Manga oli itselle vielä niin iso ja uusi juttu, että ihastelin kuvia ja kirjoja. Muistan päivitelleeni itselleni, että en koskaan ikinä tule saamaan mitään oheistuotteita Hopeanuolesta. Bemmun mangakauppa oli silloin ainoa, josta niitä sai ostettua ja tilattua.

Vuonna 2009 (tarkemmin 02.07.2009) aloitin sitten Hopeanuoli-oheistuotteiden keräilyn. Ensimmäinen tavara ikinä, oli Ginga Densetsu Riki, 1.julkaisun manga, joka tilattiin akateemisesta kirjakaupasta. Nawulf ylläpiti Hopeanuoli-kauppaa, mutta lopetti jossain vaiheessa. Lisa perusti FutagoShopin (ruotsalainen sivu) faneja varten. Tein jonkin aikaa Lisalle suomennoksia vanhaan kauppaan. Nykyään on Ginga.fi/kauppa, se on vähän kuin vastine Hopeanuoli-kaupalle.